Πράσινος τρύγος στην Αχαΐα-Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

από Giorgos Iliopoulos
fineview_oinologio-krasia

Οι τελευταίες πληροφορίες για τον πράσινο τρύγο στα αμπέλια της Αχαΐας και αφορούν τρύγου που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 14 Αυγούστου αναφέρουν ότι οι αποζημιώσεις θα είναι πολύ καλές ανά στρέμμα. Ο πράσινος τρύγος είναι μια σύγχρονη πρακτική για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.
Αφαιρώντας τα μικρά ακόμη άγουρα στέμφυλα, αναγκάζει το αμπέλι να αφιερώσει όλη του την ενέργεια στην ωρίμανση και την ενίσχυση των τσαμπιών που θα απομείνουν. Αποτέλεσμα είναι η καλύτερη ωρίμανση και  η συμπύκνωση των γευστικών συστατικών σε λιγότερα σταφύλια. Με τη σωστή οινοποίηση, αυτά μπορούν να δώσουν εξαιρετικά κρασιά. Ειδικά εφέτος που παραμένει αδιάθετη η περσινή παραγωγή, ο πράσινος τρύγος έιναι επιβεβλημένος για να μειωθεί η παραγωγή κρασιού, μιας και πολλοί οινοποιοί δεν μπορούν να σηκώσουν το επιπλέον βάρος της παραγωγής. Γι’ αυτό τον λόγο και θα αποζημιωθούν.

Ενδεικτικές τιμές ανά στρέμμα για κάποιες ποικιλίες στην Αχαΐα:

για Ροδίτη 322 ευρώ

για μοσχάτο 231 ευρώ

για μοσχάτο Αμβούργου 400 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα