Νέα επιχειρηματικά δάνεια 1,35 δισ. τον Ιούνιο λόγω των δράσεων COVID-19

από Giorgos Iliopoulos
fineview_epikairotita_money

Σημαντική αύξηση για δεύτερο συνεχή μήνα κατέγραψαν οι νέες εκταμιεύσεις επιχειρηματικών δανείων τον Ιούνιο, καθώς αξιοποιήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κρατικά προγράμματα στήριξης της αγοράς.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν τα επιτόκια, διαμορφούμενα κατά μέσο όρο κάτω από 3% στις μεγάλες επιχειρήσεις και κάτω από το 3,50% στις μικρομεσαίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 2,88%, τον Ιούνιο του 2020, ενώ το ποσό των νέων δανείων αυξήθηκε σε 1.347 εκατ. ευρώ έναντι 793 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Από την άλλη, τo μέσο επιτόκιο των δανείων τακτής λήξης με κυμαινόμενο επιτόκιο προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αυξήθηκε στο 3,44% από 3,40% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το αντίστοιχο ποσό των δανείων αυξήθηκε σε 320 εκατ. ευρώ από 237 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα